DER ER ALTID PLADS TIL EN SHIH TZU MERE

En Shih-tzu er bare så dejlig en hund, og har man først haft en Shih tzu må man bare ha´ flere. Shih tzu, er en god 1.gangs hund, men så absolut en hund man så vil blive ved med at havde. Shih tzuen fælder ikke og er derfor allergi-venlig, og føler man ikke at kunne nå at børste sin Shih tzu hver dag, så kan man få dem klippet. De gør næsten ikke, kan følge med på en god lang gåtur, men er også helt tilfreds med bare en lille daglig tur. Shih tzu en er bare så sød og nem en hund, den er børneglad og passer også glimmerende til pensionister, Shih tzuen er ganske simpel en guld-hund, du kan tage med dig over alt… 🙂

 

Er verdensberømt for sin smukke og beskrivende ordlyd:
 "skal have løvehoved, bjørnekrop, kamelhove, fjerkosthale, palmebladsører, ristænder, perleskinende kronbladstunge og bevægelse som en guldfisk".


Shih-tzuen er en glad og udadvendt hund. Den er intelligent, aktiv og vågen, og den udgør en dejlig familiehund, der sjældent gør.


Størrelse: Vægt 4,5 - 8,1 kg. og højde max: 26,7 cm.
Pels: lang, tæt, ikke krøllet, med en god underuld.
Farve: alle farver er tilladte, hvid blis i panden og hvid halespids er ønskelig, for flere farvede.
En kraftig bygget hund, med overdådigt pels og udpræget arrogant holdning. Ansigtet minder om en chrysantemum.


Det skræddersyede

ernæringsprogram

til

Shih tzu

http://www.royalcanin.dk/Film-om-racer-og-foderet-1793.aspx

http://www.breednutrition-rc.com/files/pdf/specific_breed_brochure/14_dk_specific_breed_brochure.pdf

Shih Tzu  er kinesisk og betyder løvehund, og racen menes da også at være opstået i det vestlige Kina. Oprindelsen er ikke nøjagtigt fastlagt, men racen regnes oprindeligt at stamme fra Lasa Apso`er eller andre små løvehunde bragt fra Tibet til det kejserlige hof og derefter forædlet i Kina til den lidt mindre Shih Tzu. Nogle mener, der har været krydset pekingeser ind i racen. Shih Tzu`en var i århundreder en højt skattet selskabshund i de kejserlige gemakker og levede et luksuriøst liv ved hoffet. I starten af 1900-tallet blev Kina til en republik, og grebet blev løsnet lidt om de royale hunde, der ellers ikke måtte føres ud af landet.
Det kom derfor efterhånden en del Shih Tzu`er til Vesten. Da Kina blev Kommunistisk, og landets hundebestand derefter så godt som blev udryddet, kunne der på baggrund af disse hunde startes velfungerende internationalt avlsprogram.
Shih Tzu`en ligner Lhasa Apso`en meget, men har et mere fladtrykt snudeparti, de er 
mindre og har kortere ben.

 

Temperament og pleje.
Shih Tzu`en er en glad, udadvendt og charmerende klovn. Den er intelligent, aktiv og vågen, og den udgør en dejlig og robust familiehund, der sjældent gør. Den er levende og atletisk og fuld af selvtillid. Dens pels kræver nogen pleje.


Hvis man ikke orker den lange pels, er de også meget søde bamseklippet, altså kortklippet. Det er en god løsning hvis man gerne vil have en dejlig og nem hund. Den er nem at opdrage og skal ikke have en hård eller striks opdragelse.


Pelspleje

At pelspleje sin Shih-Tzu er en dejlig hobby, som bærer lønnen i sig selv. Man får en smuk og veltilpas hund og forholdet mellem hund og ejer bliver styrket.
Men start med det samme du har fået din hvalp. Også selv om du ikke syntes, den trænger til at blive børstet.

Anskaf dig gode redskaber. Kam, børste, saks, negleklipper, hårtørrer og et lille tæppe. Herudover en god hundeshampoo.
 

Læg din Shih-Tzu på det lille tæppe, hold den med den ene hånd, tal sødt til den og børst let og forsigtigt, så den finder ud af, at det ikke er farligt. Dette gentages dagligt. Øjnene renses også dagligt, evt. med en vatpind dyppet i boraks.

Vask din hvalp hver fjortende dag. Også for at træne den. Vask omkring øjnene med lidt sæbe mellem tommel og pegefinger. Skyl grundigt. Derefter vaskes hele kroppen. Følg ellers instruktionen på din shampoo. Når badet er overstået pakkes hvalpen ind i et håndklæde. Herefter tørres pelsen helt tør med hårtørreren, samtidig med, at du børster let i pelsen.

Poterne ordnes 1 gang om måneden. Klip neglene, gerne et par millimeter ad gangen, indtil du og din hvalp har fået øvelsen. Når det er overstået, klippes hårene væk mellem trædepuderne. Pelsen på poterne klippes til, ca. 1 cm. Fra neglene hele vejen rundt.

Omkring 6 måneders alderen begynder pelsen at få uld, så nu skulle din hvalp gerne have lært at ligge stille under børstningen. Er der filtre i pelsen, skiller man hårene fra hinanden med fingrene inden man børster. Udredningsvæsker kan købes, og det letter processen. Nogle svære steder, som du skal være opmærksom på at få redt i bund, er bag ørerne, under hage og armhuler og omkring øjne og mund. På halen bruger du kun børsten, da disse hår nemt knækker af, og en tjavset hale er et kedeligt syn. Skulle din Shih Tzu en dag have dårlig mave, så afføringen hænger i pelsen, fjernes dette bedst med håndbruseren. Kammen fjerner også pelsen. Dens afføring efterlader normalt ingen spor i den lange pels.

Når din Shih Tzu er voksen, børstes pelsen hver anden dag, og det anbefales at bade hunden hver tredje uge.

 

Hvordan er en Shih-Tzu?

Der findes mange dejlige hunderacer, men ingen så dejlig og bedårende som Shih-Tzu'en.

Den elsker alle mennesker, og den er en stor børneven. Dog må man beskytte den mod alt for livlige små børn, men det er jo tilfældet med alle hunde og børn. Barn og hund skal lære at omgås hinanden. Ansvaret er forældrenes.

Shih-Tzuen er meget lærenem og efter en kort indlæringsperiode, hvor man roser meget og har en lille godbid parat, når den kommer styrtende, kommer den altid, når man kalder.

Desuden elsker de fleste Shih-Tzu'er at spille bold, at hente ting, og de kan være hele cirkusartister, der springer over små forhindringer, står på bagbenene og danser.

Den gøer ikke, eller kun meget sjældent, så den passer fint ind i en lejlighed. Da den ikke kræver meget lange motionsture, egner den sig også fortrinligt til ældre eller gangbesværede mennesker.

Da Shih-Tzu'en er en lille hund, kan man sagtens have den med på familiebesøg, og den nyder at komme med på ferie. Der er som regel ingen problemer ved at have dem med på hotel eller restaurant, hvis blot man spørger pænt og har hunden i snor.

En talemåde som mange Shih-Tzu ejere kan tilslutte sig lyder:

Der er altid plads til en Shih-Tzu mere! 🤩

 

Fakta om Shih Tzu

En charmerende hund med masser af pels. en måler 25—28 cm, tæverne lidt mindre. En glad og hund, der ofte er meget selvbevidst og derfor ikke
nødvendigvis ven med enhver. Kræver meget arbejde, hvis den pels skal holdes flot og bølgende.

Hvis du har besluttet dig for at købe en Shih Tzu, skal du være opmærksom på, at du ikke alene køber en hund, men at du anskaffer dig et nyt familiemedlem. Shih Tzu'en er en race som knytter sig, og efterligner sine mennesker på en helt speciel måde. Den opfatter sig selv, ganske enkelt, som værende på lige fod med resten af familien .


🙃 🤩 🤔 😀 🤩 🙃 😲 🤔 😲 😀 😘 🤔 😉 🙃 🤩 😘 😲
🤩 😀 🤩

 

 

 

 

| Svar

Nyeste kommentarer

30.05 | 20:22

skønne hvalpe, godt gået gizmo

30.05 | 20:09

Congrats Gizmo and Molly what a cute bunch of pups you have made. Love from Vivi.

22.12 | 13:00

Hej
Vi mangler foto,i må have en god jul.
Hilsen
Robert