I januar 2010 fandt vi Chrisen, han blev født den 27. november 2009.

Han var ud af et kuld på 4 hvalpe, hvor der var 4 hanner.
Hans mor Lakridz, sort og fra Tyskland.
Faderen: Big Chorise Pervical of First.

Turen gik til Jylland den 31. januar, hvor kun et spor på motorvejen, var farbart, men jo nærmere vi kom til Randers jo bedre vej.

Det var også kærlighed fra første øjeblik, selvom han var 9 uger, da vi mødte ham første gang. Stueopdræt fra Randers ½ tysker og ½ sjællænder, født i Jylland og nu næsten Københavner..:) Super flot han sort med hvidt bryst, med en kraftigt pels og med en stor selvstændighed, kan virkelig mærke han var fra et hjem og ikke en kennel, så rolig og nem, og som der overhovedet ikke er bange for noget som helst.

Gizmo var rigtigt glad for ham, vaskede og nusses ham, da Chris vil have en tår mælk fra ham, dette ville Gizmo alligevel ikke gå med til..🙂

Tiden er gået og det er gået rigtigt godt med 2 hanner i huset, men det Gizmo, der bestemmer han er jo også den ældste, men samtidig er han utrolig glad for Chris.

Hvis Gizmo drikker vand og Chris kommer, så får Chris lov til at drikke først og selv Gizmo´s mad for han lov til at spise dette er vi dog ikke helt enig om for Chris er et lille madøre og spiser alt. Han vejer ca. 8 kg, hvilke er en fin større for en shih tzu han, hvor han nu er 1½ år gamle.

Chris begyndte på ringtræning da han var ca. 4 måneder gamle, vi fandt ud af, hvis Chris skulle bruges til avl, andet ville næsten være en skam med den smukke og overdådig pels skulle han først avlsgodkendes i DKK.

Første udstilling til Hundens dag på Dyrehavsbakken blev han bedste baby samt BIR og fik en god skuekritik ”en hvalp med fremtid sagde dommeren”.   Næste udstilling var i hvalpeklassen der blev han blev bedste hvalp, særdeles lovende hanhund samt BIR og en god skuekritik fra en tysk dommer.

I Juniorklassen blev han 2 gange i træk ”Good”, han behøvet mere bordtræning samt ringtræning og Chris hadet når nogle kikkede ham i munden især dommer der bare stak hele hånden ned i halsen på ham, så selv om et hår ikke sad forkert på ham og fik god skuekritik gik de meget op i om han kunne gå og stå pænt og vise tænder på. Så vi fik øvet en del ringtræning, bordtræning samt alle der ville fik lov til at åbne hans mund, så han kunne vise tænder, så det ikke kun var os der måtte for ham.

Præcis dagen efter hans 1 års fødselsdag blev han VERY GOOD OG PLAC 1-4 meget tæt på at få en SL også. 
(Dommerens ord: Meget flot og velplejet pels, sjælden at se en så overdådig pels, en shih tzu med fremtid i) super skuekritik.

På det tidspunkt gik vi vinteren i møde men det fik fint med hans pels så i foråret 2011 besluttede vi at han skulle op i Mellemklassen, der fik han sørme EXCELLENT og en super god skuekritik, vi var virkelig stolte af ham og hans pels var nu så lang at den rørte jorden, men problemet er så vi bor tæt på strand og skov og efter bare en kort tur var han pyntet som et juletræ med stjerner, kogle og guirlander osv. og det gjorder lidt ondt på ham hver gang det skulle tages ud af hans meget kraftige pels, samtidig at han skulle vaskes og tørres ret tit. Børstning og føntørring er han dog helt vild med..? Han hopper og danser og vil bare op på bordet hver gang han ser børsten eller føntørreren.

Med tårer i øjnene blev han i april 2011, klippet ca. 20 cm af pelsen, hvilken han absolut intet havde noget i mod, pludselig kunne han bevæge sig og havde det ikke så varmt… 🙂

Chris har ligesom Gizmo været på hvalpeskole, hundeskole og dressur og er blevet godt socialiseret, fra først dag har han mødt store hunde og andre hunde, Han har et fantastisk temperament, meget smuk med en meget overdådig pels som er let at holde, et fint tandsæt 6/6 samt en god muskulatur. Chris kan gå uden snor, kommer med det samme ved et kald, nogle gange kan vi ikke lige finde ham når vi går tur, så er det fordi han går lige bagved en.. 🙂

Hvis du har en lækker shih tzu tæve, vil vi gerne udlåne ham til avl, for at føre hans dejlige rolige sind og gener videre... 

Han er testet FRI for Renal Dysplasi (Arvelig og dødelig nyresygdom hos shih tzu racen) og Patella fri, kan bookes til avl for den rette pige. -Vi har fået flere henvendelser fra køber der er interesseret i en hvalp fra netop ham som far, så vi skal bare finde den rigtige, den eneste ene! Han har vist at han kan lave sunde og stærke hvalpe! Krav: DKK stamtavle, Patellafri og Renal Dysplasi fri, og tæven er sund og rask og moden til at få hvalpe, og det anbefales at få taget en ægløsningstest, så vi kan ramme den rigtige periode i løbetiden for mindst mulig at stresse hundene. KUN SERIØSE HENVENDELSER, skriv eller ring til Sundhund@gizmo2007.dk eller på Tlf. 3132 4244

Januar 2013

| Svar

Nyeste kommentarer

30.05 | 20:22

skønne hvalpe, godt gået gizmo

30.05 | 20:09

Congrats Gizmo and Molly what a cute bunch of pups you have made. Love from Vivi.

22.12 | 13:00

Hej
Vi mangler foto,i må have en god jul.
Hilsen
Robert